BEN ASHAARI

Thursday, October 18, 2007

HARI RAYA....


Tadi mat tengok2 dalam handphone...ada satu2nya gambar masa raya....maaf lah ini je yang ada, itu pun gambar masa tengah nak siapkan juadah untuk rombongan pertama hari raya. Juadah seperti biasa kebanyakkan negeri...ada ketupat nasi, rendang daging, kari ayam kampung, serunding kelapa, kuah kacang, masak lodeh dan pulut kuning, selain biskut2 raya dan kek yang mat buat, sis in law ada juga bawa balik kek lapis sarawak, kek sarang lebah dan kuih baulu belang. Oh ye lupa nak khabar, yang pose tu, anak sedara mat, dia jelah sorang yang dah jadi anak dara sunti setakat ni, yang lain tu kecil2 lagi...amacam cun kan?..biasa lah kami darah campur u.....

7 comments:

Lydia said...

anak dara tu i tak minat...
i minat baju dia, cantik dgn corak2 bunga cam tu...

lagi satu yg i minat... lauk-pauk kat meja!!!

Mat Gebu said...

Lauk-pauk tu khas utk uncle n auntie chinese i yang datang...hari tu campur yg dari Singapore, Malaysia semua dekat 20 orang!!!!....nasib baik my dad boleh cakap cina, so tak de masalah nak berkomunikasi....tapi uncle n auntie i boleh cakap melayu. Ada lagi side dish yg tak sempat nak snap....rugi laa!!!!

lina said...

amboi... siap letak model gitu..:-)

Rozie said...

amboi...promote anak sedara nampak!!!

SHERRY HANI said...

Mat.. kalau dh anak sedaranya lawa cam tu..pak sedaranya mesti le lagi lawa kan? Mat...letak le gambar.. kita tak sabar nk tgk ni...klu tak gmbr mat sorg letak le gmbr hariraya family ke...tak aci le mat ni..

noreen said...

mat anak sedare hang nak buek apo kite semua dok nunggu pak sedare yg dok malu2 pola bear tu bak mai ler keluaqkan gambo hang yg cun melecun tu nanti kita 3 dare pinggitan buleh promote kat UK nie hah sah2 ramai laei gadis2 melayu yg vogue2 gitu ahak

Mat Gebu said...

NO COMMENT YOUUU!!!!